onsdag 30. september 2009

Scones

8-10 scones:

225 g hvetemel
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
40 g usaltet smør
1 egg + melk til 1,5 dl

Sikt sammen mel, salt og bakepulver, og smuldre inn smøret. Visp egget lett sammen og spe med melk til det blir 1,5 dl. Man kan bruke søt eller sur melk (sur melk gir lettest scones). Rør væsken i det tørre, elt deigen raskt og lett sammen, Ha deigen ut på meldrysset bord og klapp/kjevle ut minst 1 cm tykk (pass på at det ikke blir for tynt). Stikk ut runde kaker, ca 5 cm i diameter eller form deigen til en sirkel og skjær denne i åtte snitter.

Stek scones midt i ovnen til de er gjennomstekte, godt hevet og gyldne.
220 grader i ca 10 minutter.

Serveres med syltetøy og krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar