fredag 9. desember 2011

Lemoncurd (sitronmarmelade)

Lemoncurd er en engelsk sitronmarmelade som smaker søtt og surt på samme tid. Gjør seg utmerket på toast eller som mellomlegg på bløtkake. Smaker kjempegodt på skiver med banankake også.

Fra tine.no

2 sitroner (skall av)
2 dl friskpresset sitronsaft (tilsvarer saft av ca 3 sitroner)
2,5 dl sukker
3 egg
125 g smør delt i små biter

Vask sitronene før du tar av skallet (skjær i strimler). Press sitronsaften av tre sitroner. Ha sitronsaft, skall, sukker og egg i en tykkbunnet kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.

Ta kjelen av platen og visp inn smøret.

Tips: Jeg synes det er litt vanskelig å få den tykk nok, så det kan være lurt å ha litt gelatin/pektin for hånden. (Husk at vegetarianere ikke spiser gelatin, så dersom du skal servere for vegetarianere må du bruke pektin i stedet for gelatin.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar