Denne oppskriften har jeg funnet på Ingvild Telles blogg og kopierte den hit, for jeg var redd den skulle forsvinne i Internetts sorte hull:-) Ingvild har lagt ut bilder også, så dersom du trenger litt visuell hjelp og flere tips, kan du ta turen innom hennes blogg.
Du trenger:
450 g Oreokjeks
100 g smeltet smør
1 pk Philadelphia
2,5 dl melis
2 dl kremfløte
2 spiseskje sukker
1 pose Freia sjokolade mousse (70% sjokolade)
3 dl melk
Gjør slik:
Knus oreokakene i en pose. Legg tilside ca 1/4 av de knuste oreokakene til senere. Resten legger du i bunnen av kakebunnen og heller over 100 g smeltet smør. Trykk gjerne kakemassen ned i kakebunnen for å få en fastere kakebunn.
Miks Philadelphia-osten med 2.5 dl melis til en luftig blanding. Miks så 1 dl av fløten med 1 ss sukker til en luftig og fin krem. Bland så forsiktig fløtekremen og Philadelhipa-kremen med en slikkepott. Hell dette over kakebunnen og smør utover. Strø over med halvparten av de knuste oreokakene du la til side. Dette skal stå i køleskapet i ca. 30 min.
Miks så sjokolademousen med 3dl melk til en luftig blanding (følg bruksanvisning på pakken). Hell så over kaken. Dryss så de siste oreokakebitene du la til side. Sett i køleskapet i ca 1 time.
Til slutt mikser du den siste 1dl med fløte med 1 ss sukker til en flott og porøs krem. Dette er siste laget på kaken. Pynt etter fantasiens ønsker!
Kaken bør stå i kjøleskapet minst 3-5 timer etter dette. Men blir enda bedre om du lar den stå over natten.
Jeg fant ikke Oreo-kjeks, så jeg prøvde "Dots"- kjeks. Det funker dårlig. Bare et tips.
SvarSlett