søndag 11. september 2016

Chocolate chip cookies

Jeg har en god oppskrift på sjokoladesmåkaker (eller chocolate chip cookies som vi nå også sier på norsk;), men da jeg kom over denne på New York Times, måtte jeg bare legge den inn her. Gleder meg til å prøve dem! Det er amerikanske mål.

3 3/4 kopper (minus 2 ss) mel
1 1/4 ts natron
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts grovt salt
340 g smør
1 1/4 kopp brunt sukker
1 kopp + 2 ss sukker
2 store egg
2 ts vaniljeessens
1 1/4 mørke sjokoladebiter (chocolate chip eller hakket kokesjokolade)
Havsalt

Fremgangsmåte:
1. Sikt mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Sett til side.
2. Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Bland inn ett og ett egg. Rør inn vanilje. Tilsett tørre ingredienser og bland til alt er samlet (men ikke for mye). Bland inn sjokoladen.
3. Press plastfilm rundt deigen og sett i kjøleskapet i minst 24 timer.
4. Varm ovnen til 180 grader.
5. Lag små baller av deigen og sett med godt mellomrom på brett med bakepapir. Strø på litt havsalt på hver deigball. Stekes i 15-20 minutter (avhengig av størrelse).



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar