tirsdag 29. mars 2016

Suksessterte/ mandelbunn med smørkrem

Dette er en favoritt hos flere jeg kjenner, men jeg har aldri prøvd å bake den selv. Nå fikk jeg en mulighet til å prøve denne oppskriften fra Tine.no og kaken ble virkelig en suksess:)

Bunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler (jeg brukte hasselnøtter - det funket fint)

Enkel smørkrem:
200 g meierismør
250 g melis
2 eggeplommer
2 ts vaniljesukker

Visp eggehviter stive. Fold inn malte mandler blandet med melis. Bruk springform 24 cm. Stekes ved 175 grader i ca 35-40 minutter. La bunnen kjølnes helt av i formen.

Smelt smøret og visp inn melis, eggeplommer og vaniljesukker. Avkjøl kremen og smør den utover kakebunnen. Pynt med mandelflak.

Kaken oppbevares fint i kjøleskap, men kan lett ta smak fra andre matvarer i kjøleskapet, så sørg for at den er godt tildekket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar