fredag 23. oktober 2015

Kanelsnurrer fra Lom


P4.no la ut denne oppskriften i fjor og jeg låner den videre hit. Jeg har ikke prøvd den ennå, men håper å få gjort det før jul. Oppskriften kommer fra bakeriet i Lom.

(16 stk.)

Dette trenger du:
1 kg hvetemel

1/2 l helmelk

150 g sukker

15 g salt

15 g kardemomme

1 stort egg

50 g fersk gjær

150 g smør i terninger

Fyll:125 g mykt smør

125 g sukker

2 ss malt kanel


Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.

Tilsett smør i små terninger, og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen. Legg deigen i en egen bolle til heving. Dekk til med plastfolie, og la den heve i 1 1/2 time.

Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca 40 cm x 50 cm.

Smør smøret på deigen, strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.

Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du 3 lag. Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50- 60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute.

Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk til med plastfolie, og la den heve i ca. 1 time. Pensle med sammenvispet egg, og strø med sukker. Stek ved 175 grader i ca 20 minutter.

Oppskrift fra boka: Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom. Av Morten Schakenda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar