mandag 10. august 2015

Cake boss sitt sukkerbrød

Jeg fant denne oppskriften på et fast sukkerbrød på bakeprosjektet.no. Jeg har flere oppskrifter på sukkerbrød, men dette passer godt til kaker med tung smørkrem eller tårnkaker.
4 store egg, romtempererte
5 dl sukker
1 ts vaniljesukker, evt 0,5 ts vaniljepulver
2,5 dl helmelk
0,6 dl smeltet smør
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Miks eggene på lav hastighet i noen minutter før du tilsetter sukker. Kjør til en jevn og fin eggedosis. Tilsett vanilje og rør på lav hastighet til alt såvidt er blandet sammen. 
Sikt alt det tørre sammen og sikt alt i eggedosisen. Vendes inn til alt er blandet sammen. 
Varm melk og smør til smøret såvidt er smeltet. Tilsett blandingen i kakerøren og vend inn. Bruk gjerne en slikkepott langs kantene for å sikre at du har fått med alt i blandingen.
Hell innholdet i 2x20cm former eller en 25 cm form. Stekes på 160 grader til kaken slipper kanten. Ta ut kaken og sett den på en rist i 10 minutter før du snur den ut av formen og lar den kjøles helt ned. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar