lørdag 13. oktober 2018

Pærepunsj

Denne oppskriften er publisert i den utmerkede juleboken "Weinachten mit Fräulein Klein" som virkelig anbefales. Fås på Amazon. Oppmerksomme lesere ser at den er på tysk. Såvidt jeg vet finnes ingen oversettelser. Jeg har oversatt dette til norsk selv.

Ingredienser:
7, 5 dl hvitvin
7,5 dl klar pærejuice (ikke så lett å få tak i her, så jeg bruker en med eple og pære)
80 g brunt sukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
2 stjerneanis
4 nellikspiker
skall fra en økologisk sitron

Fremgangsmåte:
Hell vin og pærejuice i en høy kasserolle. Ha oppi de andre ingrediensene.
Gi et kort oppkok og la alt trekke i ca 15 minutter. Sil av punsjen og server den varm i glass. Tynne skiver av pærer kan gjerne ligge i glassene.

Det er også mulig å ha i litt pærelikør etter oppkoket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar