lørdag 6. oktober 2012

Honningkaker

Oppskrift fra Boligdrøm, desembernummer i 2010.

125 g honning
125 g sukker
75 g smør
1 egg
250 g hvetemel
1 ts hornsalt
1 ts kanel
1 ts malte nelliker
1 ts malt allehånde
1 ts malt ingefær
sukker til pynt

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 175 grader
2. Smelt honning, sukker og smør sammen i en gryte. Avkjøl.
3. Rør i egget. Bland de tørre ingrediensene og rør inn.
4. Smør 8 små silikonformer og dryss med sukker. Hell deigen i formene og stek i 30 minutter. (Honningkakene kan også stekes i en liten springform eller liknende, men da blir steketiden ca 45 minutter)
5. Pakk kakene i matpapir og legg dem i en kakeboks, da holder de seg lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar