fredag 2. oktober 2009

Kneskjell (fra "Heksehåndboka")

Harde kjeks som passer godt til å dyppe i kaffe eller te

Rør sammen:
100 g smør
300 g sukker

Ha i:
1 vispet egg
2 ts malt ingefær
200 g hvetemel (siktes i)
1 ts bakepulver

Rør godt! Trill deigen til 33 små kuler og sett dem på smurt plate.
Stekes ved 150 grader i 30 minutter.

4 kommentarer:

  1. Hej.
    Hur kommer det sig bloggen heter Kalmars oppskrifter? Heter du Kalmar i efternamn?
    Jag undrar för jag bor i en stad som heter Kalmar i Sverige :)
    syntax_error@bredband.net

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Jeg hadde denne boken for mange år siden, men mistet den og har lett etter oppskriften i en evighet! :-)

    SvarSlett
  3. Hei, Damien. Beklager veldig sent svar! Jeg har nemlig mistet en del kommentarer og må gå igjennom alt manuelt.
    Grunnen til at det heter Kalmars oppskrifter er at jeg ble kalt Kalmar da jeg var liten. Forkortelse for Karen Marie:-)

    SvarSlett
  4. Og til frøken fryd: Bare hyggelig! Skal legge inn de andre jeg har også, men de funker liksom best med illustrasjonene og de har jeg, men kan ikke legge ut pga opphavsrett. Prøv på ditt lokale bibliotek. De har den på Gjøvik folkebibliotek i alle fall:-)

    SvarSlett