100 g nøttekjerner (jeg bruker valnøtter)
150 g smør
30 g (3/4 dl) kakao
3 egg
275 g (3 dl) sukker
150 g (2,5 dl) hvetemel
1/2 ts bakepulver
Bruk liten langpanne, 20x35. Dekk til bunnen med bakepapir.
Hakk nøttene. Smelt smøret, tilsett kakaoen og rør til det er glatt. Avkjøl.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn sjokoladeblandingen og melet blandet med bakepulveret. Ha i nøttene og trykk røren utover i langpannen.
Stekes nederst i ovnen i 35 minutter ved 150 grader. NB! Bruk litt mindre varme og kun 30 minutter med varmluftsovn.
Avkjøl kaken litt og skjær den i ruter med en skarp kniv.
Pensle med smeltet kokesjokolade og pynt med valnøttkjerner (eller sikt bare litt melis over).
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar