søndag 17. juli 2011

Plommekake

Plommesesongen nærmer seg, og jeg gleder meg til å prøve ut denne oppskriften (som jeg fant i KKs bilag 23/2011). Om du ikke liker, eller ikke har tilgang til plommer, kan du også bruke epler eller pærer.

175 g mykt smør
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
300 g mel
2 ts bakepulver
1/2 dl melk
5 plommer
1/2 dl brunt sukker

Vaniljeskum:
2 dl kremfløte
1/2 vaniljestang

1. Pisk smør, sukker og vaniljesukker til det er lyst og kremet. Pisk inn ett og ett av eggene.
2. Sikt mel og bakepulver inn i deigen og tilsett melken. Rør alt sammen. Hell deigen i smurt langpanne (ca. 20x30)
3. Del hver av plummene i fire og fordel dem på toppen av kaken. Om du bruker epler eller pærer ser det ekstra fint ut om du legger dem i mønster på toppen. Dryss brunt sukker over plommene.
4. Stek kaken på 180 grader i 40 minutter. Server gjerne med is eller lettpisket krem med vanilje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar